A / A Ga naar de homepage
Tel: 0478 514 000
Orthopedische Schoentechniek Ewalts
Afspraak maken

Orthopedische Maatschoenen

Orthopedische schoenen bieden voor zeer veel uiteenlopende aandoeningen en voetproblemen een oplossing.  Deze schoenen worden individueel op maat gemaakt, het zijn dus unieke schoenen die voor uw voeten gemaakt worden. Onze eerste prioriteit bij deze orthopedische schoenen is de pasvorm en de functionaliteit voor u. Daarnaast een hele belangrijke tweede is het uiterlijk, ontwerp van de schoenen. Ons doel is een schoen te maken waar u lekker op loopt maar waar u zich ook goed bij voelt wat betreft design. Wij vinden het leuk om een schoen na te maken die u mooi vindt. Het is voor ons een uitdaging om binnen onze techinsche en medische verantwoorde mogelijkheden en zo mooi mogelijke schoen te maken.

U bepaalt op welke schoen u de deur uitloopt, kleur, zolen, etc. U kunt alles zelf bepalen.

Aanvraag procedure voor orthopedische schoenen

Wij zorgen voor de aanvraag bij u zorgverzkering. Afhankelijk van uw zorgverzekering hebben we een verwijzing nodig van uw huisarts, orthopedisch chirurg, revalidatie arts of reumatoloog.

Levertijden van orthopedische schoenen

Als u voor de eerst keer orthopedische schoenen krijgt dan is de levertijd afhankelijk van de pasfases 6 tot 8 weken. Bij een herhalingspaar kunnen we binnen 4 weken leveren.

Aantal schoenen

Uw zorgverzekaar vindt dat u altijd in het bezit moet zijn van 2  paar adequate schoenen. Drie maanden nadat u uw eerste paar schoenen gekregen heeft krijgt u een wisselpaar. Daarna krijgt u afhankelijk van uw zorgverzekeraar na 15 tot 18 maanden een herhalingspaar. Kinderen mogen iedere 9 maanden een nieuwe paar schoenen laten maken.

Eigen bijdrage

De wettelijk verplichte eigen bijdrage bedraagt in 2020 127 euro voor volwassenen en 63,50 euro voor kinderen onder de 16 jaar. Orthopedische schoenen worden vergoed uit uw basisverzekering dus er zal aanspraak gemaakt worden op uw eigen risico.

Kies voor Ewalts

  • Persoonlijke aanpak
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Eén vast contactpersoon
  • Snelle levering
  • Venray - Boxmeer
  • Huisbezoek mogelijk

Nieuws

Wij hebben vakantie op vrijdag 20 jul t/m vrijdag 10 augustus.

  • Wij zijn gesloten van maandag 2 augustus t/m vrijdag 20 augustus. Op maandag 23 augustus staan...

  • Corona virus Wij zijn weer normaal geopend, echter met een aantal aanpassingen. Wij werken uitsluitend op...