A / A Ga naar de homepage
Tel: 0478 514 000
Orthopedische Schoentechniek Ewalts
Afspraak maken

Schoenadvies

Steunzolen

Wanneer u steunzolen draagt is het verstandig schoenen te dragen met een vetersluiting of een klitteband sluiting. Met deze sluitingen kunt u uw schoenen stevig dichtmaken, dit geeft meer stabiliteit.  Het is verstandig om schoenen te dragen met een stevige contrefort (hielversteviging) dit in combinaitie met uw steunzolen geeft ook meer stabiliteit.

Let er goed op dat uw schoenen niet te ondiep zijn. Het beste voor steunzolen zijn schoenen met een uitneembaar voetbed. Dit om te voorkomen dat u te strak in uw schoenen komt te zitten.

 

Onderhoud orthopedische schoenen

Inlopen

De bovenkant van deze orthopedische schoen is vervaardigd van leder. Dit materiaal heeft de eigenschap zich geleidelijk aan te passen aan de vorm van uw voeten, het is daarom belangrijk dat  u de schoenen gedurende een week rustig inloopt. Hoe u dit moet doen ziet u aan de achterzijde van dit papier.

Uw schoenen gaan langer mee als u ze regelmatig wisselt, de schoenen nemen namelijk lichaamsvocht op tijdens het dragen, en kunnen dit alleen verliezen op het moment dat u ze niet draagt. Een pauze van minimaal 24 uur is daar voor nodig. Laat de schoenen nooit bij een verwarmingsapparaat drogen. Als u nog geen wisselpaar heeft neem dan contact met ons op zodat wij u verder kunnen adviseren.

Aan en uittrekken

Maak de veters en/of ritsen volledig los bij het aan en uittrekken, dit is voor u minder pijnlijk en de schoenen behouden zo ook hun vorm en stevigheid. Het is aan te raden om een schoenlepel te gebruiken.

Transpiratie

Het dragen van orthopedische schoenen  kan transpiratie bevorderen, dit omdat uw voeten meer ingesloten zitten en  het voetzool contact op het voetbed groter is. Heeft u problemen m.b.t. transpiratie:

-wissel regelmatig uw schoenen.

-verschoon regelmatig uw sokken.

-was regelmatig uw voeten.

-gebruik antitranspiratie creme (apotheek, drogist, pedicure).

-raadpleeg uw huisarts of een dermatoloog.

-meld uw probleem bij ons zodat we bij het volgende paar rekening met de materiaalkeuze kunnen houden.

Onderhoud

Voor het behoud van het waterafstotend vermogen van leder is het noodzakelijk gladde en geschuurde (nubuck) leersoorten regelmatig met schoencreme te  behandelen. Suede leersoorten dient u regelmatig te behandelen met  een protector tegen vocht en vuil. Soms gaan schoenen piepen of kraken, dit komt door het over elkaar schuren van droge materialen, dit is makkelijk op te lossen door wat talkpoeder in uw schoen en onder de binnenzool.

Reparaties

Wij adviseren u reparaties van de schoenen door ons te laten verrichten, dit is belangrijk in verband met de garantie. Is dit niet mogelijk, zoekt u dan een gediplomeerde schoenhersteller, dit is dan vanzelfsprekend voor

eigen risico. De kosten van reparatie bij normale gebruikslijtage en slijtage als gevolg van onzorgvuldig gebruik, komen altijd voor rekening van de gebruiker.

Bepalingen

-Bij aflevering  mag de eigen bijdrage contant voldaan worden of  binnen 14 dagen overgemaakt op onze bankrekening.

-Nazorg, klachtenbehandeling; binnen 7 dagen moet er een afspraak gemaakt kunnen worden en de klachten moeten binnen vier weken opgelost worden. Wij hebben een klachten procedure.

-Garantiebepalingen, pasgarantie is bij een gelijkblijvende situatie en bij normaal gebruik drie maanden.

                                   Kwaliteitsgarantie is bij normaal gebruik zes maanden. (materiaal)

-Advisering in onderhoud, onderhoudswerkzaamheden komen voor kosten van de gebruiker.

-Voetverzorging, onderhoud nagels, eeltvorming, likdoorns etcetera.

-Bij correcties of veranderingen door derden of door u zelf vervalt de garantie.

Kies voor Ewalts

  • Persoonlijke aanpak
  • Ruim 30 jaar ervaring
  • Eén vast contactpersoon
  • Snelle levering
  • Venray - Boxmeer
  • Huisbezoek mogelijk

Nieuws

Wij hebben vakantie op vrijdag 20 jul t/m vrijdag 10 augustus.

  • Wij zijn gesloten van maandag 2 augustus t/m vrijdag 20 augustus. Op maandag 23 augustus staan...

  • Corona virus Wij zijn weer normaal geopend, echter met een aantal aanpassingen. Wij werken uitsluitend op...